Teknobyen
Image
Mest miljøvennlige kontorbygg i Midt-Norge

I dag overleverer NCC miljøbygget Abels Hus til KLP Eiendom-sjefen Ruth Hege Havdal.

- Vi er stolte over å ha det første bygget i Midt-Norge som får den internasjonale miljøklassifiseringen BREEAM NOR Excellent. Vi er opptatt av å bygge miljøvennlige kontorbygg for fremtiden og gi noe tilbake til byen. Her blir det bier på taket, kantinen skal ha egen urtehage og miljøprofil i alle ledd, sier administrerende direktør Ruth Hege Havdal i KLP Eiendom Trondheim.

Den 20 mål store tomta som er Teknobyen, er KLP Eiendoms hovedsatsingsområde i Trondheim. Abels Hus er det fjerde byggetrinnet her. Tidligere er trikkestallen rehabilitert til kontorer og Innovasjonssenteret og Miljøbygget bygd. Det gjenstår ett byggetrinn i Teknobyen.

- NTNU har utlyst en idekonkurranse for ny Campus 2025 der de har fått inn 36 forslag. Det er nå valgt ut 5 forslag og vårt areal er med på de fleste forslagene, sier Havdal.

Da KLP Eiendom vedtok byggestart Abels Hus, som ligger langs Elgeseter gate ved Dalsenget, var det uten å ha noen signerte leiekontrakter på plass.

- Nå er bygget 80 prosent utleid og vi er i dialog med flere interessenter som ønsker de ledige lokalene. Alt vi har bygd i Teknobyen tidligere er leid ut så vi har ikke vært bekymret for tomme lokaler, sier Ruth Hege Havdal og legger til at planen er at KLP Eiendom selv skal flytte inn i bygget.

De tre leietakerne som skal inn er Norsk Helsenett, HEMIT - Helse Midt-Norge IT og Aspian Viak. De skal leie 12 000 kvm, 80 prosent av kontorlokalene i nybygget.

- KLP og NCC inngikk i 2015 en samspillkontrakt på bygging av Abels Hus. En innovativ samspillperiode har ledet til Midt-Norges beste kontor-miljøbygg, sier Ulf Haugen, prosjektdirektør i KLP Eiendom Trondheim.

Andre nyheter

Teknobyen

Teknobyen ligger midt på Teknologibuen, sentralt beliggende mellom NTNU og SINTEF på Gløshaugen og St. Olavs Hospital. 75.000 kvm fordelt på 5 moderne næringsbygg, med ca 2.500 ansatte. Nå bygger vi morgendagens arbeidsplass i Teknostallen! Les mer

Kontakt

Resepsjonen Teknobyen
Abels Gate 5
41 42 95 83
adm@teknobyen.no

Redaktør
✍️ Steffen Ødegård

Innhold, design og kode
Skogen