Teknobyen
DSC02517
Slabberas på Slabberas!

Forrige uke tok vi en ettermiddagstur innom Slabberas på Teknobyen. Vi er i starten av september, men trondheimsværet har gitt oss en forsmak på høsten. Perfekt vær for et kafébesøk. Bli med på Slabberas på Slabberas!

Lyden av kaffemaskinen, lavmeldt diskusjon av matteoppgaver og stemmen til en blid barista møter oss i det vi setter foten innenfor døren til Slabberas. Kafeen ligger i Abels gate 5, plassert rett overfor Teknostallen. Setter du deg ved vindusplassene kan du være tilskuer til all den spennende aktiviteten som foregår i tilknytning til dette byggeprosjektet.

Bak kassa treffer vi den blide og imøtekommende baristaen Destiny. Hun er opprinnelig kanadisk og har jobbet på Slabberas i flere år. For faste kunder er hun derfor et kjent fjes her i kafeen.

I lokalet sitter det folk i alle aldre som ser ut til å ha helt ulike hverdager. Blant dem sitter en gruppe studenter på et bord overlesset med PCer og pensumbøker, en mann i dress venter på en kaffe, og to eldre mennesker sitter avslappet med hvert sitt måltid. Men hvordan er egentlig den typiske Slabberas-kunden? Vi er nysgjerrige og hører med Destiny:

«Jeg føler at nordmenn kan bli misoppfattet som reservert og litt konservative, men alle kundene jeg snakker med er veldig hyggelige! Jeg tror noen faktisk kommer innom bare for å ha den gode samtalen. Jeg liker kundene våre, de er veldig fine. Vi kan spørre hverandre om mer enn ‘Hei, hvordan går det?’ – det setter jeg pris på. Jeg gleder meg til å komme på jobb og prate med faste kunder!»

Imens Destiny pakker de få gjenværende bakevarene i poser til «Too Good To Go», for å redusere matsvinn, tar vi en liten prat med studentene som sitter og arbeider. Det viser seg at de er økonomistudenter som akkurat i dag har tatt turen over gata fra Handelshøyskolen NTNU til Slabberas. Faktisk har de sittet her helt fra klokken ni om morgenen for å et miljøskifte i studiehverdagen. Da er det godt med god service og behagelige sitteplasser. I tillegg legger Adriane til at: «Det er mye lys her! Også er det nærme skolen, men likevel noe annet enn skolen.»

Kafébesøket vårt nærmer seg slutten, og det nærmer seg også stengetid. Inn døra kommer det likevel et siste lite kunderush. Noen har sykkelhjelmen i hånda, men felles for dem er at de ikke skal sette seg ned i dag. De er ankommet kafeen for å hente sine forundringsposer med overskuddsmat!

Utenfor ser vi den ene syklisten etter den andre komme ut av sykkelparkeringen på Teknobyen. Arbeidsdagen er over, barn skal hentes og middager skal lages. Som de andre retter også vi kursen hjemover etter en behagelig ettermiddag i Abels gate 5.

Takk for nå Slabberas!

Andre nyheter

Teknobyen

Teknobyen ligger midt på Teknologibuen, sentralt beliggende mellom NTNU og SINTEF på Gløshaugen og St. Olavs Hospital. 75.000 kvm fordelt på 5 moderne næringsbygg, med ca 2.500 ansatte. Nå bygger vi morgendagens arbeidsplass i Teknostallen! Les mer

Kontakt

Resepsjonen Teknobyen
Abels Gate 5
41 42 95 83
adm@teknobyen.no

Redaktør
✍️ Steffen Ødegård

Innhold, design og kode
Skogen