Jobb

Teknologi

Innovasjon

Siva - Selskapet for Industrivekst

Siva - Selskapet for Industrivekst - startet allerede i 1968 som et eiendomsselskap etter en engelsk modell. Hovedkontoret ligger i Trondheim, nå i Teknobyen, hvor de jobber med å utvikle gode ideer fra nettopp idé til konkurransedyktig industri i Norge - oftere og raskere.

I mars 2024 flyttet de inn i nye Teknostallen i Teknobyen for å få bedre plass til gjengen sin. Her er det stor trivsel og forventninger til det som kommer!


  • Publisert
    24. September 2024
  • Bilder av
    Hallvar Bugge Johnsen / Skogen
Bilde av medarbeidere i Siva på deres kontor

Kontoret og innflytting

Siva er utvalgt som månedens leietaker i september - nominert av Norges Geologiske Institutt som også sitter i Teknobyen.

- Hvordan har det vært å flytte inn i Teknobyen?

Det gikk veldig bra selv om det var en intensiv periode med å flytte mange ansatte samtidig som normal drift skulle opprettholdes. Vi “bor oss” fortsatt inn da, det tar litt tid. Det bores jo i veggene her rundt oss fortsatt en stund også, så vi merker at vi er på en byggeplass.

- Hvordan var samspillet med KLP i flyttingen?

Vi hadde veldig bra samarbeid. Vi flyttet mens de ferdigstilte det siste her inne, men det fungerte veldig fint.

- Synes dere åpne kontorlandskap er effektivt og fungerer?

I tillegg til åpent landskap er det også mange små rom som man kan trekke seg tilbake til når man trenger det. Og Siva har hatt åpent kontorlandskap siden tidlig 2000-tall, så det har vi lang og god erfaring med. Vi har delt opp landskapet i ulike soner, så det er veldig bra akustikk her og fungerer supert.

Bilde av medarbeidere i Siva i deres fellesarealer

Grunnen til at Siva ville flytte til Teknobyen var at de vokste ut av de gamle lokalene, og hadde vært der de var i 35 år (!).

Oversiktsbilde over Teknobyen i Trondheim

Taket på nye Teknostallen slik det skal bli i 2025 - og som Siva gleder seg til.

Uten oss blir Norge glissent

- Hva er det dere står for, og brenner for, i Siva?

Siva sikrer bærekraftig industriell verdiskaping og produksjon i hele Norge. Vårt bidrag er å løfte og akselerere de gode prosjektene fra idéstadiet og frem til industriproduksjon, oftere og raskere. Det gjør vi gjennom en unik kombinasjon av ulike virkemidler som eierskap i innovasjonsselskaper, næringshage- og inkubasjonsprogrammer, ordningen “Norsk Katapult”, og ikke minst investeringer i eiendom.

Vi er flere enn 50 ansatte her i Trondheim, men har gjennom samarbeid og eierskap i den såkalte Siva-strukturen flere enn 1400 gode hjelpere og rådgivere som sikrer at norske bedrifter har tilgang til de beste rådgiverne på innovasjon, nyskaping og industriutvikling rundt om i Norge. Det er nok ikke så kjent at vi er så store - vi er virkelig til stede i hele landet, men alt styres fra Trondheim, her er hovedkontoret.

- Hvor lenge har Siva holdt på og hvorfor ble det egentlig etablert?

Siva ble etablert i 1968 etter en engelsk modell, en engelsk industripark, for å bygge opp ulike industrivekstanlegg i Norge - gjerne der i landet hvor det ikke var så mye annet. Med tiden har det også utviklet seg til andre områder. I starten var Siva et eiendomsselskap, i dag utvikler, eier og finansierer vi en nasjonal infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling bestående av inkubatorer, næringshager, katapultsentre, innovasjonsselskaper, innovasjonssentre og industribygg.

- Hvilke type mennesker er det her på kontoret da?

Vi har veldig bred kompetanse og mye forskjellig kunnskap. Vi jobber ofte på tvers av de ulike avdelingene - det har vi stort fokus på. Det er mange utadvendte, trivelige folk her! Både ingeniører, økonomer, samfunnsvitere, og mange med erfaring innen eiendom og næringsliv.

3D-illustrasjon Taket Teknobyen

Den kommende takterrassen på Teknostallen skal bli en flott arena for møter og arrangement.

Nye Teknobyen


- Hvorfor følte dere behov for å flytte?

Vi trengte rett og slett mer plass og evaluerte flere mulige steder. Men vi landet på at her i Teknobyen fikk vi samlokalisert oss med andre relevante leietakere, det er et miljøvennlig bygg, et område som er veldig i vekst og lokaler som passer vårt behov. Her var det mange muligheter og stor fleksibilitet slik at vi fikk tilpasset lokalene etter det vi trengte.

- Er det noe dere gleder dere spesielt mye til når det gjelder ferdigstillingen av hele Teknostallen i 2025?

Ja, absolutt. Alle fasiliteter som skal komme - ikke minst taket. Vi har kun én etasje å gå opp, og så er vi på det som skal bli en veldig flott takterrasse. Det å få et bedre inngangsparti blir bra så klart. Vi gleder oss til å ta i bruk hele bygget - at vi for eksempel kan ta en telefon på taket, et møte nede i fellesarealene - at det blir mer variasjon i arbeidshverdagen.

Hvem vil dere sende stafettpinnen til videre for å bli neste måneds leietaker?

TOV - Trondheim Ortopediske Verksted - de kjenner vi ikke så godt, de sitter i 1.etasje. Interessant å få høre mer om dem.

Bjørnar Pedersen

Eiendomsforvalter - ansvarlig nyutleie

Send epost