Teknobyen
Byens nye oase

Alle nye tanker, idéer og visjoner trenger et egnet sted for å spire. Den nye Teknostallen blir et landemerke som åpner den historiske portalen og sin vidunderlige hage for hele byens befolkning.

Dette er et helt unikt byggeprosjekt som smelter sammen det nye med den dramatiske historien til Teknostallen. En moderne bastion som skal sette prikken over i’en for utviklingen av en ny og vital bydel. Her skal studenter og startups fra campus sammen med næringslivet strekke sentrumsbegrepet helt ut til Teknobyen og skape nytt liv, håper eiendomssjef i KLP Eiendom, Håvard Sande.

Trikkestallen har siden den ble bygget i 1923 gått fra være et hjem og verksted for byens trikker, til å bli hjertet i Teknobyen på 80-tallet - et arnested for ny teknologi og innovasjon. En katastrofal brann i 1956 førte til at flere personer mistet livet. Det ligger mye historie i veggene her.

Svevende og monumental

Byens nye oase skal reises på fundamentet av dette sagnomsuste bygget i sin opprinnelige dype rødfarge og mur- og teglsteinsvegger.

Teknostallen skal tilføre moderne og fleksible arbeidsmiljøer i et område som er svært attraktivt for kunnskaps-, forsknings- og teknologibedrifter, og som siste tilskudd i Teknobyen, sier Sande.

Slik snakker en eiendomssjef, og han har jo helt rett. Kontorfasilitetene blir topp moderne og blant de beste i byen, men det noe trauste ordet “kontorbygg” kan ikke sies å være verdig det lyse, svevende og monumentale verket som skal reise seg på den tradisjonsrike tomta i Teknobyen.

Et av nåtidens største byggeprosjektet i Trondheim kommer til å samle gründere og innovasjonsmiljø, små og store bedrifter, meg og deg i et frodig og inkluderende miljø.

Helt siden selskapets opprinnelse i 1988 har Teknobyen vært beskrevet som vår gjeveste Juvel. Vi har fulgt en plan og utviklet området slik det står beskrevet i vår årsberetning fra 1999. Teknobyen – Bydelen der forskning, undervisning og helse møter næringslivet. Vår visjon med Teknostallen er å bygge hjertet i Teknobyen og skape fleksible løsninger for fremtidens leietakere. Teknostallen skal bli noe mer enn et ordinært kontorbygg. Vi er veldig opptatt at bygget skal gi noe tilbake til området og de som jobber og bor her, sier administrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Havdal.
Bli med til Hagen!

47 250 kvadratmeter skal fylles. Men med hva? Travle businessfolk med dress og stresskoffert, som haster forbi? Sure folk som låser seg inne på lukkede kontor?

Frykt ikke. Det er naturlig å begynne med den eventyrlige hagen: En 3000 kvadratmeter stor innglasset helårshage i et atrie, som er til fri benyttelse for hele byens befolkning! Med palmer, tropiske planter, trær, blomster og grønne blader som slynger seg rundt i et fellesareal, som innbyr til et yrende folkeliv, arrangementer, kultur og uformell møtevirksomhet.

Fellesarealer i mange av dagens kontorbygg står tomme store deler av døgnet. Området er i dag “dødt” etter klokken 16. Det ønsker vi å gjøre noe med gjennom å lage et flerbruksbygg for hele byens befolkning og et aktivt først plan som vender seg ut mot publikum. Et bygg som også skal leve på kveldstid og i helger, sier Sande.

Målet er at det skal vrimle av mennesker fra tidlig til sent - med butikker og kafeer i første etasje og sitteplasser i den tropiske hagen. Det blir restauranter og servering av høy kvalitet, bar, frisør, treningssenter, bakeri, sykkelbutikk og et område som kan lukkes igjen og brukes som auditorium, hvor det kan være alt fra konferanser til kulturarrangementer.

Luftig og grønt

Alt med direkte adkomst via innbydende, store og åpne innganger, og flere små adkomster fra gateplan.

Det skal gi en merverdi enn «bare» å dra på kontoret. Her skal man kunne få påfyll og gjøre de mest praktiske gjøremål, samt kunne oppleve «byfølelsen» i Teknobyen. Bygget blir både Breeam og WELL-sertifisert, noe som innebærer at miljøriktige og sunne livsstilsvalg står i fokus, sier Sande.

Å skape et fritt, luftig, åpent og grønt miljø er ikke bare vakkert å se på og deilig å oppholde seg i - det er også helsebringende. Grønne planter har en generell positiv effekt på vår psykiske helse og trivsel. De bidrar til mindre stressnivå og bedre konsentrasjon.

Teknostallen Eksteriør østside v3 3 Destate no
Sunn helse og biologisk mangfold

Det samme gjør fysisk aktivitet. Derfor er både bygget og adkomst utformet slik at det motiverer og innbyr til å bevege på seg. Fra Hagen blir det enkel adkomst ned til garasjen, der det blant annet vil være parkeringsplass til 700 sykler, sykkelverksted og garderober med dusj og håndkleservice. Det er et velutbygd sykkelnett både fra sør- og nord inn til Teknobyen.

Sykling til og fra jobb er en fysisk aktivitet som både gir helsemessige og miljømessige fordeler. Fysisk aktivitet gir bedre helse, mindre sykefravær og økt trivsel, som er smart både for arbeidstaker og arbeidsgiver. I tillegg kutter syklistene bilkø i rushtida. Flere kommer fortere fram, sier Havdal.

Det fører oss til byggets enorme uteområde, som er plassert på taket av bygningen. Her slynger en løpebane seg rundt flere treningsapparater i grønn park og et område for frisk luft, rekreasjon og utsikt over Nidelven og nærområdet. Her skal det dyrkes grønnsaker, som byggets restauranter skal benytte seg av. En blomstereng, trær og et biologisk mangfold med småfugler på taket. I tilknytning til konferanserom og eksklusive kontorer i sjette etasje ligger en stor takterrasse på 400 kvadratmeter.

Unik arkitektur i Trondheim

Arkitekturen skal ha en frodighet som fremmer helse, trivsel og produktivitet. Det er Pir2 som sammen med KLP Eiendom og antikvariske myndigheter som står bak utformingen.

Det mest definerende med arkitekturen fra utsiden er nok møtet mellom gammel og nytt. I utforming av hagen har vi også sett til mer tradisjonelle forbilder, som gamle torg og plasser i europeiske byer. Vi tenker da på hvordan man plasserer spisesteder rundt et torg – hvor man typisk lar funksjonen møblere seg ut på torget langs kantene. Dette er en kjent og innbydende måte å sitte på. Det mest unike med Teknostallen er nok det store glasstaket og det store rommet som dannes under dette – et helårs uterom som vi tror mange vil sette stor pris på i en landsdel med litt skiftende vær. Dalsenget Torg foran hovedportalen bygges på nytt, og blir en fin inngangsportal til Teknobyen, og et oppholdssted for alle, med benker, grønne flater og vanninstallasjoner, sier arkitekt Magnus Kopstad.

Alt ligger til rette for at den nye Teknostallen kommer til å fylles med spennende leietakere og et fremoverlent miljø med alle forutsetninger å skape samhold og samarbeid på tvers av fagfelt og interesser.

Teknostallen Eksteriør Vinkel 02 v3 3 Destate no
KLP Trondheim Teknostallen Møterom v2 3destate no
Fleksible kontorlokaler

Eiendomsforvalter Bjørnar Pedersen forteller at den nye Trikkestallen skal romme leietakere i alle former og fasonger - uansett hvor på karrierestigen de befinner seg. Skalering av kontorfasiliteter kommer til å bli en viktig faktor for å få fornøyde leietakere.

Vi ønsker å skape et moderne og fleksibelt miljø for leietakerne, der man kan komme inn som en liten bedrift med begrenset behov, men som skal gis rom til å vokse seg større. Vi skal tilby en kombinasjon av egne kontorer og åpne landskap, og vi skal ha en åpen stil der frilansere og andre skal kunne komme og utveksle ideér og erfaringer - og kanskje knytte kontakter i et CO-Working fellesskap.

Pedersen håper å få inn en bred og variert miks, der det skapes et mangfold. Han forteller at det allerede er en mangel på areal, og at de i dag sliter med å skaffe plass til alle som ønsker å jobbe i Teknobyen. Den nye Trikkestallen kommer til å løse mye.

Vi ser for oss at her kan det komme alt fra små bedrifter innen alt fra IT, utvikling, private bedrifter innen helse, teknologi og startups - til etablerte større firma som trenger mye mer plass. Med over 33 000 kvadratmeter tilgjengelig så skal vi klare å skape et levende og topp moderne kontorfellesskap med mye aktivitet, innovasjon og vekst!
👋 Meld interesse

Meld interesse

Har du spørsmål tilknyttet utviklingen av Teknostallen, eller vil du se hvilke muligheter du kan ha her? Ta kontakt med oss på telefon, mail eller ved å bruke skjemaet.

Bjørnar Pedersen
Eiendomsforvalter

bjornar.pedersen@klp.no
916 11 007

Teknobyen

Teknobyen ligger midt på Teknologibuen, sentralt beliggende mellom NTNU og SINTEF på Gløshaugen og St. Olavs Hospital. 75.000 kvm fordelt på 5 moderne næringsbygg, med ca 2.500 ansatte. Nå bygger vi morgendagens arbeidsplass i Teknostallen! Les mer

Kontakt

Resepsjonen Teknobyen
Abels Gate 5
73 54 02 00
adm@teknobyen.no

Redaktør
✍️ Steffen Ødegård

Innhold, design og kode
Skogen ♥️ Intent