Teknobyen

Historien til Teknostallen

Teknostallen bygges på en gammel trikkestall

Den opprinnelige Trikkestallen brant ned i 1956 da hele bygget ble overtent sammen med nesten hele den moderne vognparken til Sporveien. Den eneste av de opprinnelige trikkene som overlevde brannen skal restaureres og plasseres i Hagen som et blikkfang og som en påminnelse om byggets opprinnelse. Fasaden skal settes tilbake til den opprinnelige rødfargen som trikkestallen hadde når den først ble bygd.

Navnet Teknostallen stammer fra den opprinnelige trikkestallen og opprinnelsen til Teknobyen som ble etablert på midten av 80-tallet. Trondheim ble etablert som Norges teknologihovedstad etter et initiativ av datidens ordfører i Trondheim Per Berge som ønsket å sette Trondheim på kartet og bidra til at flere norske og utenlandske bedrifter etablerte seg i Trondheim. Han inviterte næringslivet til idédugnad etter en periode med mye nedleggelser og utflyttinger av arbeidsplasser. Kunnskapsbedriftene ønsket å ligge tett på NTH og Sintef og dermed ble området rundt Teknostallen og Teknobrønnen utviklet som et inkubasjonsområde for oppstartsbedrifter. Teknostallen og Teknobrønnen ble et arnested for nyetablerte bedrifter og en arena for samarbeid og inkubatorer. Dette ønsker vi å videreføre med Teknostallen ved å etablere et stort og inspirerende fellesområde i Hagen med et åpent møtelokale i midten.

Teknostallen historien 7
Teknostallen historien 4
Teknostallen historien 2
Teknostallen historien 5

Vil du vite mer?

1597840586540

Bjørnar Pedersen

Eiendomsforvalter

916 11 007
bjornar.pedersen@klp.no

👋 Meld interesse

Meld interesse

Har du spørsmål tilknyttet utviklingen av Teknostallen, eller vil du se hvilke muligheter du kan ha her? Ta kontakt med oss på telefon, mail eller ved å bruke skjemaet.

Bjørnar Pedersen
Eiendomsforvalter

bjornar.pedersen@klp.no
916 11 007

Teknobyen

Teknobyen ligger midt på Teknologibuen, sentralt beliggende mellom NTNU og SINTEF på Gløshaugen og St. Olavs Hospital. 75.000 kvm fordelt på 5 moderne næringsbygg, med ca 2.500 ansatte. Nå bygger vi morgendagens arbeidsplass i Teknostallen! Les mer

Kontakt

Resepsjonen Teknobyen
Abels Gate 5
73 54 02 00
adm@teknobyen.no

Redaktør
✍️ Steffen Ødegård

Innhold, design og kode
Skogen ♥️ Intent